top of page

WIJ Groningen is er voor alle inwoners van de gemeente Groningen. Speelt er iets in je leven waar je zelf niet uitkomt? Dan denken we graag met je mee. WIJ-teams Onze WIJ-teams werken in alle wijken en buurten van Groningen samen met inwoners, verenigingen en andere organisaties. Om mensen met elkaar in contact te brengen, mee te laten doen aan activiteiten en met elkaar te zorgen voor een prettige leefomgeving.

Ondersteuning Heb je een vraag? Een idee voor de buurt? Of zoek je ondersteuning? Dan is het WIJ-team bij jou in de buurt er voor je. Hier kun je gratis en zonder afspraak terecht. Onze medewerkers weten veel over wat er in jouw wijk speelt en wat er mogelijk is.

 

We bieden ondersteuning bij de volgende thema’s:

· Ontmoeten & Meedoen

· Geld & Werk

· Wonen

· Zorg & Ondersteuning

· Gezin & Opvoeden

· Jongeren

· Veiligheid

· Gezondheid

Waarbij kunnen we je helpen? Een aantal voorbeelden:

· Je krijgt een brief, maar begrijpt niet precies wat die voor jou betekent.

· Je maakt je zorgen over je kind en wilt hulp inschakelen.

· Je hebt een hulpmiddel of woningaanpassing nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen.

· Je hebt zorg nodig voor jezelf of je partner en wilt weten welke mogelijkheden er zijn.

· Je hebt een idee voor verbetering van de buurt of wilt een buurtactiviteit organiseren.

· Je wilt vrijwilligerswerk doen en bent benieuwd wat er mogelijk is.

Financiële vragen.

Ook voor advies over geldzaken kun je bij ons terecht. Heb je hulp nodig bij het invullen van een formulier? Wil je een toeslag of regeling aanvragen? Of wil je beter inzicht krijgen in je financiële situatie? Samen kunnen we de zaken op een rij zetten. We denken mee of schakelen iemand in die je verder kan helpen. Neem je je papieren mee die nodig zijn voor je (aan)vraag?

Contact.

Je kunt bij een van de WIJ-teams binnenlopen en je vraag stellen. Bellen of mailen kan natuurlijk ook. We zijn op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar. Voor inwoners van de Schilderswijk en omliggende buurten is de volgende WIJ-locatie dichtbij:

WIJ Schilderswijk/Centrum Heesterpoort 1, Groningen 050 367 7202 wijschilderswijkcentrum@wij.groningen.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur

Daarnaast kun je met al je vragen en ideeën op maandag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur terecht bij het WIJ-team in Buurtcentrum Oranjewijk, Prinsesseweg 44-1

Wijkorganisaties in de Schilderswijk:

 • Wijkraad Schilderswijk

 • Huurdersvereniging Kostverloren

 • Wijk Informatie Schermen

 • Van Ostadestichting

 • (Buurtcentrum Kostverlorenkwartier en speeltuin)

 • OJS De Petteflet

 • (Jenaplan basisschool)

 • Thuis in Kostverloren

 • Boomgaard Kostverloren

 • WIJ team Schilderswijk

 • Project Gluren bij de buren

 • Bewonersverenigingen:

 • 1e Schilderskwartier

 • 2e Schilderskwartier

 • 3e Schilderskwartier

 

Voor contact met alle Wijkorganisaties kunt u terecht op de pagina "Wijkorganisaties" op deze website (zie menu bovenaan de pagina).

Een bericht van de opbouwwerker/pionier samenlevingsopbouw Schildersbuurt en A Kwartier, aandachtsgebied studenten.

Als preventiecoach geluidsoverlast van de Schildersbuurt wil ik streven naar een harmonieuze gemeenschap, waarin de bewoners/studenten actief verbinding zoeken en samenleven met creativiteit, tolerantie en vooral door rekening te houden met elkaar!
 

Hoe gaan we dat dan met elkaar doen? Ik noem een paar ideeën.
 

Betrokkenheid: stimuleren van actieve deelname van de bewoners/studenten in lokale initiatieven en evenementen om de gemeenschapsband te versterken. (denk aan de lichtjeswandeling.
 

Workshops houden: sessies organiseren waarin creatieve expressie wordt aangemoedigd.
Creativiteit vermindert stress en bevordert ontspanning.
 

Buurtondersteuning: aanmoedigen van buurtbewoners om elkaar te ondersteuning in tijden van behoefte, waardoor een mooie waardevolle band ontstaat.
 

Conflictoplossing: praten met elkaar hoe we een constructieve manier kunnen vinden om met meningsverschillen om te gaan. Naar elkaar luisteren om het onderlinge begrip te vergroten.
Ik kan je hier bij helpen.

Heb jij nog andere ideeën en zou je samen met mij willen sparren hoe we dit met elkaar kunnen realiseren. Meld je direct aan. Zonder jou verandert er niets en gebeurt er niets. Laten we samen stappen zetten in 2024, laten we niet op onze stoel blijven zitten mopperen met wat er niet goed gaat. Kom met elkaar in gesprek en in beweging!

De eerste stap zet ik om jullie uit te nodigen!

Groet, Dorien Jellema preventiecoach/buurtversterker Schildersbuurt

Dorien.jellema@wij.groningen.nl telefoon 06-21167713

WIJ Groningen

Kijk ook eens op onze Instagram account.

 

xx.png
bottom of page