top of page

WELKOM BIJ STICHTING VAN OSTADE

Kids Spelen
sss.jpg

WELKOM BIJ DE VAN OSTADESTICHTING

 

De Van Ostadestichting  (voormalig West End) is opgericht in 1932 eerst als vereniging en 20 jaar geleden omgezet naar een stichting. In 2007 is de huidige speeltuin, een Deltaplanspeeltuin, geopend en in 2023 is de speeltuin fors uitgebreid o.a. met een uitkijktoren. Het wijkcentrum Kostverloren Kwartier en de speeltuin vallen onder het bestuur van de Van Ostadestichting. In en rond het gebouw valt van alles te doen voor de wijkbewoners.

Diverse vaste clubs maken gebruik van het centrum, maar er worden ook andere evenementen georganiseerd. Denk aan lezingen, theatervoorstellingen, wijnproeverijen, poëzieavond en concerten en bingo’s. De kosten worden zo laag mogelijk gehouden; vaak wordt financieel een beroep gedaan op onder andere “Thuis in Kostverloren” en andere wijkorganisaties. De Stichting werkt samen met  andere organisaties in de wijk zoals de Huurdersvereniging Kostverloren, Jenaplanschool De Petteflet en de Wijkraad.

 

VRIJWILLIGER WORDEN?

De Stichting werkt met vrijwilligers. Heb je wat tijd over en lijkt het je leuk mee te doen bij de organisatie van allerlei leuke activiteiten? De Stichting kan je hulp goed gebruiken. Je kunt mailen naar info@vanostadestichting.nl of bellen met Leendert van der Laan: 06 - 401 854 10

 

BUURTCENTRUM KOSTVERLOREN KWARTIER

 

Achter de Petteflet school, in het laatste lokaal/ruimte, zit buurtcentrum Kostverloren Kwartier. Deze multifunctionele ruimte is te huur voor allerlei activiteiten, waaronder: verjaardagen, feesten, afstudeerborrels, dansclubs en vul maar in. Deze ruimte beschikt over o.a.: ruime keuken, professioneel geluid en licht (mixer voor geluid en een mixer voor het licht), grote koelkasten, magnetron, 4-pits gasfornuis, bestek, diverse pannen en natuurlijk borden, koppen, glazen enz. Maar ook extra’s zoals sta-tafels, kindertafels en stoelen, een beamer en een groot doek voor de beamer.

 

Voor meer informatie kun je bellen met Jacob Bolhuis: 0641-619144 of mailen naar jbolhuis@home.nl.

 

CONTACTGEGEVENS

 

Van Ostadestichting

Jacob van Ruysdaelstraat 73 (bezoekadres; achter de school)

9718SC Groningen

Jan Steenstraat 10 (postadres)

9718 LS  Groningen

Tel.: 06 - 401 854 10

Mail: info@vanostadestichting.nl

 

Speeltuin en Kostverloren Kwartier:
Jacob van Ruysdaelstraat 73
(zelfde adres als de school)

 

Voorzitter en secretariaat:
Leendert van der Laan

 

Penningmeester:

Theo Roelfsema

 

Algemeen bestuur:
Leo Jongsma en Divon Jongsma

Jacob Bolhuis

Weekendverhuur:

Jacob Bolhuis

jbolhuis@home.nl

Meisjes praten
children-playing-334531_1280.jpg
bottom of page