top of page

Boomgaard Kostverloren

IMG-20231125-WA0030.jpg

De eerste plannen voor Boomgaard Kostverloren stammen uit 2013. In 2014 werd de boomgaard aangeplant. De hele buurt heeft geholpen. Sinds 2022 hebben we ook een poel en drie moerasjes met bijbehorende planten. Onze doelstelling is om een plek te zijn waar zowel de natuur als ook mensen zich thuis voelen. Denk wat de natuur betreft aan mussen, puttertjes, merels, veel soorten wilde bijen en hommels, egels, andere insecten en allerlei inheemse planten.

 

Deze plek is bedoeld om het leven te vieren. Met elkaar en voor elkaar en met zoveel mogelijk natuur. In de loop der jaren hebben we van verschillende mensen bomen, struiken en planten gekregen. Soms met een herinnering. Voor een aantal mensen zijn er gedenktekens: de kweepeer voor Jelle, de steen voor Annemieke en er komen nog kruisbessen voor Daniëlla. Elke zaterdag kunt u vanaf 10.00 uur koffie met ons drinken.
We werken dan in de boomgaard. Een helpende hand is ook zeer welkom. Als u mee wilt doen met ons compostproject moet u contact opnemen met Gooyke (zie compostbak).

We maaien de boomgaard drie keer per jaar met de zeis, zodat er zoveel mogelijk vlinders en bijen in onze boomgaard kunnen leven. De maaidagen zijn altijd erg gezellig. De maaiploeg van landschapsbeheer en enkele buurtbewoners maaien. Kinderen en volwassenen uit de buurt helpen met gras wegbrengen. Ine leeft zich uit met hapjes en drankjes gemaakt van wat er in de boomgaard aanwezig is.

We hebben klein fruit, appels, peren, pruimen, appelbes, Siberische honingbes, mispel, kweeperen, walnoten en hazelnoten. Alles delen we met de buurt, maar houdt u wel rekening met andere buurtbewoners. Dus graag een paar stuks fruit of een bakje klei fruit en niet een tas vol. Zakjes met fruit zijn in de oogsttijd af te halen bij de boomgaard.

 

 

Contact:

ecave@freedom.nl

M. 06 - 494 161 85

 

of één van onze vrijwilligers:

 

Alie, Bina, Edith, Esther, Liesbeth, Gooyke, Ine, Marc,Willemijn

 

 

Namens de boomgaardgroep:

Liesbeth

bottom of page