Menu

Stichting van Ostade

De Stichting van Ostade (voormalig West End) is opgericht in 1932. Het buurtcentrum Kostverloren Kwartier en de speeltuin vallen onder het bestuur van de Stichting.

In de speeltuin kunnen kinderen uit de wijk spelen met water en zand, duikelrekjes, klimmen en klauteren en er is ook een kabelbaan en een voetbalpleintje. Het ontwerp is van landschapsarchitect Jan Ooms; de meestal houten speeltoestellen zijn afkomstig van Goede speelsystemen. In 2016 is de speeltuin vernieuwd met medewerking van de toenmalige Samenwerkende Fondsen Buiten Spelen (SFBS).

Van Ostade Stichting organiseert regelmatig activiteiten voor jong en oud. Ook maken diverse clubjes gebruik van de ruimte, zo zijn er twee zangkoren die hier repeteren en oefent de jeugdschaakclub er. Verder kun je bij Van Ostade breien, aquarelleren, zingen, bewegen op muziek, knutselen en zijn er koffiemiddagen. Bijna elke dag zijn er een of meerdere activiteiten.

 

alt

Contact

Van Ostade Stichting
Jacob van Ruysdaelstraat 73
9718  SC  Groningen

leendertvanderlaan@hotmail.com
06-54660249 (bereikbaar tijdens kantooruren)

 

Kostverloren Kwartier

Het wijkcentrum Kostverloren Kwartier bevindt zich in het achterste gedeelte van de basisschool 'De Petteflet' en is bewegwijzerd vanaf het basketbalveldje aan de van Ostadestraat.