Wijkwebsite Schilderswijk Groningen
voor Kostverloren en de Schildersbuurt

  • Slider_01_Kostverloren.jpg
  • Slider_02_Kostverloren.jpg
  • Slider_03_Kostverloren.jpg
  • Slider_04_Kostverloren.jpg
  • Slider_05_Kostverloren.jpg
  • Slider_06_Kostverloren.jpg
  • Slider_07_Kostverloren.jpg
  • Slider_08_Kostverloren.JPG

KostverlorenOmmetje voorbladDe werkgroep Kostverloren Ommetje verzamelde in 2012 en 2013 vele wetenswaardigheden in de buurt en stelde een wandeling samen die door liefhebbers met oog voor historie, architectuur en beeldende kunst gelopen kan worden. In de brochure staan een plattegrond en diverse verwijzingen.

 

“Je loopt nu heel anders naar je eigen woonomgeving te kijken!”

Presentatie van de brochure: Schildersommetje Kostverloren route west.

door Bina Waijer, Corinne Limberger, Hylkje Leicht en Annelies Coenders

Op 21 september j.l. is er weer een mooie brochure met een wandeling in de Schilderswijk uitgereikt. Ditmaal is Kostverloren uitgelicht. De werkgroep, bestaande uit Bina Waijer, Corinne Limberger, Hylkje Leicht en Annelies Coenders, heeft met veel plezier aan de route gewerkt en een aantal buurtgeheimen in de brochure kunnen verwerken. Binnenkort vindt iedere bewoner van de Schilderswijk de brochure in de bus en kan kennis nemen van een “verfrissende kijk” op de wijk/buurt waarin je woont of gewoond hebt.

De brochure is mogelijk gemaakt middels gelden van het Oranjefonds (vandaar op Burendag de presentatie), NLA gelden, TIK (Thuis in Kostverloren) bijdrage en van de Wijkraad Schilderwijk. De bijdrage van de ontwerpers is op basis van vrijwilligheid.

We zijn heel benieuwd naar nieuwe informatie van bewoners van Kostverloren, die we misschien bij regelmaat in de wijkkrant kunnen plaatsen. De bedoeling van ons is, om in ieder geval de schilders onder de loep te nemen, waar onze straten naar vernoemd zijn.

Deze brochure heeft dezelfde lay-out, als die van de Schildersommetjes Noord en Zuid, die in 2010 gepresenteerd zijn en jaarlijks nog als ondergrond dienen voor een wandeling door de wijk. Deze initiatieven zijn een voortvloeisel van de Manifestatie Schilderswijk.

De zaal in het Kostverloren Kwartier was om 13 uur open; 25 mensen hadden zich telefonisch aangemeld. Om 13.30 zaten 70 bezoekers (en een hond) al met belangstelling in de brochures te kijken.

Tijdens de presentatie hield Annelies Coenders een inleidend praatje over het ontstaan van de brochure. Bina Waijer overhandigde aan Gaaike Euwema (Nijestee) officieel het eerste exemplaar. Gaaike liet weten, dat hij nog veel jeugdverhalen kan vertellen over Kostverloren, o.a. dat er een manifacturenwinkel in de Westerflat gevestigd was. Hij haakte aan bij Burendag: in Kostverloren weet je gewoon wie je buren zijn!

Tijdens de wandeling in 4 groepen kwamen er al verhalen los; adressen werden uitgewisseld, om nog eens na te praten. Bijna iedereen zag in een garage aan de Paulus Potterstraat, dat er op zaterdag een kringloopwinkel gevestigd was. Nieuw?? Nee het is al 2 jaar geleden geopend. Wist u, dat er op de tegels bij de vijver afdrukken van blaadjes te zien zijn? We willen graag weten wie dit ooit bedacht heeft. Zo zijn er meer nieuwe aspecten, waarover de werkgroep graag meer over wil weten. We gaan dat delen in een volgende Wijkkrant.

De nazit met een drankje en een hapje werd opgeluisterd door muziek van het Meiborg Trio. De wandelaars (met inmiddels twee honden), reageerden enthousiast op de uitgestippelde route (anderhalf uur lopen), en bedankten elkaar voor de verhalen, die ieder onder het wandelen aan elkaar vertelde. “Je loopt nu heel anders naar je eigen woonomgeving te kijken!!” veel gehoord.

Wil iemand alsnog een verhaal/buurtgeheim over de wijk toevoegen, neem dan contact op met Corinne Limberger, 050-3640538 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Hylkje Leicht 050-3140475 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kostverloren, September 2013

 

Contactpersoon Kostverloren Ommetje: Hylkje Leicht

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; telefoon: 06 33163708

De werkgroep Kostverloren Ommetje bestaat uit:

Annelies Coenders     Schildersbuurt

Hylkje Leicht              Kostverloren

Corinne Limberger     Kostverloren

Bina Waijer                 Kostverloren

 

Kostverloren, oktober 2014

 

Text Size