Wijkwebsite Schilderswijk Groningen
voor Kostverloren en de Schildersbuurt

  • Slider_01_Kostverloren.jpg
  • Slider_02_Kostverloren.jpg
  • Slider_03_Kostverloren.jpg
  • Slider_04_Kostverloren.jpg
  • Slider_05_Kostverloren.jpg
  • Slider_06_Kostverloren.jpg
  • Slider_07_Kostverloren.jpg
  • Slider_08_Kostverloren.JPG

De Stichting van Ostade (voormalig West End) is opgericht in 1932. In 2007 is de huidige speeltuin, een Deltaplanspeeltuin, geopend. Het wijkcentrum het “Kostverloren Kwartier” en de speeltuin vallen onder het bestuur van de Stichting.

Het wijkcentrum (KostverlorenKwartier) bevindt zich in het achterste gedeelte van de basisschool de Petteflet en is bewegwijzerd vanaf het basketbalveldje aan de van Ostadestraat.

In en rond het gebouw valt van alles te doen voor de wijkbewoners. Er maken diverse vaste clubs gebruik van het centrum (zie agenda in de wijkkrant Schilderswijk), maar minimaal één keer per maand worden er ook allerlei zeer diverse evenementen georganiseerd. Onder andere: lezingen, theatervoorstellingen, wijnproeverijen, kerstdiners, poëzieavond en concerten. We hebben weer een aantal zaken concreet op onze agenda staan, zoals een wijnproeverij verzorgd door Hein Post, een busreis naar de Kerstmarkt in Munster en Kerstdiner. We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden en doen vaak een financieel beroep op onder ander “Thuis in Kostverloren”, Oranje Fonds, het NLA en de wijkorganisaties.

De Stichting organiseert en coördineert sinds een aantal jaren vaak deze activiteiten met de Huurdersvereniging Kostverloren. Er wordt ook samengewerkt met de Vensterschool, de Petteflet, en de wijkorganisaties. We werken met vrijwilligers en heeft u nog wat vrije tijd? Denk er eens over na om vrijwilliger te worden bij de Stichting. We kunnen uw hulp goed gebruiken. Trouwens, leuke ideeën zijn ook altijd van harte welkom.

Voorzitter: Jacob Bolhuis

Secretaris: Marten Vos

Penningmeester: Leendert van der Laan

Kostverloren, november 2017

Text Size