Menu

Boomgaard Kostverloren

Aan de Friesestraatweg, ter hoogte van de klok, is een boomgaard aangelegd door en voor wijkbewoners.

     

Verslag 2017:

Het is al weer het vierde jaar dat Boomgaard Kostverloren bestaat. De bomen groeien gestadig en geven steeds meer fruit. Onze 10 fruitbomen zijn allemaal oude rassen die je niet in de winkel kunt kopen. Ze kennen buurtjaren. Het ene jaar geven ze veel en het andere jaar minder fruit. Het afgelopen jaar hadden we veel ananasreinetten en pippelingen. Onze kweeperen hebben dit jaar voor het eerst ieder een kweepeer geproduceerd. De mispel zal straks ook gaan dragen.

Ecologisch gezien hebben we het afgelopen jaar weer gezorgd voor meer plekken waar planten en dieren zich thuis kunnen voelen (ruïnemuurtje, stukje varens). Wel zullen het komend jaar meer plekken in de haag gecreëerd worden voor andere planten dan de rozen. 

Het afgelopen jaar hebben we ook weer het nodige samen met de buurt gedaan. Met Gluren bij de Buren hebben we samen met kinderen stammetjes beschilderd en in een rek gehangen. In oktober hebben we een feest gegeven voor de oogst met taart en sap uit de boomgaard. We hebben toen een ruïnemuurtje gebouwd met varens. In november hebben we met de zeisploeg van landschapsbeheer het gras in de boomgaard gemaaid. En in de loop van het jaar hebben we ook de boomgaard bijgehouden: wieden, snoeien en dergelijke. Dat hebben we met een groep van circa 7 mensen gedaan.

alt

Contactpersoon

Liesbeth Cavé, boomgrd@xs4all.nl