Wijkwebsite Schilderswijk Groningen
voor Kostverloren en de Schildersbuurt

  • Slider_01.jpg
  • Slider_02_Kostverloren.jpg
  • Slider_03.jpg
  • Slider_04_Kostverloren.jpg
  • Slider_05.jpg
  • Slider_06_Kostverloren.jpg

Broezn in de buurtHierbij willen wij een ieder graag uitnodigen voor onze presentatie!  

U bent van harte welkom op woensdag 7 juni van 9.30 tot 12.00 in het Buurthuis Kostverlorenkwartier, Jacob van Ruysdaelstraat 73 Groningen. Wij beloven u een interessante bijeenkomst met op het eind soep en een broodje.

Wij zien u graag bij deze presentatie ochtend!! Tot dan!

Afgelopen najaar 2016 heeft de MJD in samenwerking met WIJ-Schilderswijk/Centrum, de knelpunten en de tevredenheid van senioren in de wijk Kostverloren in kaart gebracht. Vrijwilligers van Broez’n in de buurt gingen in gesprek met u of uw buren om veel onderwerpen te bespreken. Er ontstonden mooie gesprekken, verwijzingen naar het WIJ team en men constateerde ook een aantal overeenkomstige zorgen m.b.t .de wijk.

Bent u benieuwd welke dat zijn ? Alle bevindingen zijn anoniem gebundeld in een uitgebreid verslag. Dit verslag is in te zien op de website van WIJ Schilderswijk / Centrum www.wij.groningen.nl

In het verslag zijn een aantal aanbevelingen gedaan, die wij heel graag met u en uw buurtbewoners willen bespreken. Zou u bijvoorbeeld graag iets meer willen weten hoe de buurt samenwoont met vele studenten? Of wilt u meer weten over de eenzaamheid in uw wijk? Of over welke vragen en zorgen er zijn bij uw buurtbewoners? Of wilt u zelf ook een signaal inbrengen ?

Broez’n in de praktijk. Meneer Heddema vertelt:

Rudy HeddemaMeneer Heddema (77) nam, samen met zijn vrouw, deel aan één van de huisbezoeken van Broez’n in de buurt. Mijnheer Heddema is actief in de wijkraad van Kostverloren en zet zijn passie, ervaringen en tijd in voor veel activiteiten in de wijk. Zijn ervaring met Broez’n in de buurt omschrijft hij als goed. Hij kan zijn verhaal kwijt en heeft het gevoel dat er naar hem geluisterd wordt. Verder vertelt hij: “Ik vind het mooi hoe ze op deze manier de burgers en gemeente bij elkaar brengen.” Hij signaleert eenzaamheid onder ouderen. “Ouderen geven niet snel uit zich zelf aan dat ze eenzaam zijn, maar door de manier van actief benaderen van deze doelgroep kun je hier toch achter komen.”

Na de afronding in Kostverloren is Broez’n in de buurt gestart in Laanhuizen . Per 1 juni 2017 starten ze in Hoogkerk. Wilt u meer weten? Of wilt u zelf vrijwilliger worden? Neem dan contact op met Marja Wolthuizen van de MJD. Telnr.: 050 3126123 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.